Szociálpolitikai menedékjogot kérek. Az ideiglenesen szünetelő Magyar Köztársaságtól. Az Orbán-rezsim gettóba akar falazni bennünket fogyatékosokat, a saját akadályoztatottságunk falai mögé. Vak vagyok, eddig sem könnyen utaztam, kisebb logisztikai projekt volt vidéki lakhelyemről pesti gyógykezelésekre, ügyintézésre, mostanában tüntetésre járnom. Egy-egy rokoni látogatásról nem is beszélve. Most ezeknek vége, mert a kormány elveszi az utazási kedvezményeinket. Arcátlanul, még mindig nyugdíjasnak titulálva bennünket, dacára, hogy nyugdíj-jogosultságunktól már megfosztott. A ténynél, hogy mostantól még rövidebb lesz fogyatékosságunk életviteli póráza, már csak az a riasztóbb amit ez az intézkedés üzen mindnyájunknak.

Soltész Miklós szociális államtitkár nyíltan  politikai-eugenikus kijelentése,  hogy túl sok a rokkant-nyugdíjas, megalapozta a szókimondó őszinteségnek álcázott közösség elleni hangulatkeltés légkörét. Mert a rokkantnyugdíjasok nagyon nagytöbbsége sosem gyógyul meg, épül föl, sőt szerzett betegségébe hal bele, illetve fogyatékosságával testében, szellemében fejezi be életét. Esetleg öngyilkos lesz, mint már több rokkant-beteg ember. Csak így csökken a mi létszámunk. Persze, lehet ezt kormányzati intézkedésekkel gyorsítani. Nyugdíj nélkül vagy csökkentett ellátással, alanyi jogtól fosztott közgyógyellátással, megvont utazási kedvezménnyel, ugye bajosabb bevásárolni, orvoshoz eljutni.

Aztán pár napja Balog Zoltán, lelkész, felzárkózásügyi államtitkár odanyilatkozott, hogy nem mond igazat aki félfasiszta diktatúrára hivatkozik Magyarországon. Igaza van. A vak is látja, hogy nem fél ez. Vastüdőben, kerekesszékben, fehérbottal, siketen meg Down-szindrómás gyerek szülejeként várni az élettanilag engedélyezett idő leteltét… Nincs kis- meg nagy-, meg új- és rész-  és félfasizmus. Értetlenség van. Hogy, most miért? Mi a baj velünk, hogy hírtelen politikusok dühvel, haraggal, kollektív bűnösnek mondanak minket. Félelem van. És a rokkant romák, mert a fideszes egyházfi erre is kitért. Hol egészségügyi szociális nővérek ezreinek szolgálatba állításáról papol, hol szűrővizsgálatról.

 A barátaim azt tanácsolták, hogy ne menjek szerda este a MEASZ Új Színház előtti tüntetésére, mert ott lesz több félfasiszta társaság. Mindegy, mondtam nekik, lesz nálam félelem, de nem bújok el.

 

 

 

Szerző: Nagy Zltán (törölt)  2012.02.01. 13:50 Szólj hozzá!

Címkék: politika rokkant állam getttó

A bejegyzés trackback címe:

https://rokkantholokauszt.blog.hu/api/trackback/id/tr374043870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása