Ma is rúgott pár öngólt magának, nekem, magunknak a fogyatékossággal élők, ami társadalma. Este, az ATV Egyenes Beszédjében drága jó Hegedűs Lajos állította be, persze óvatlanul és a ritkán nilatkozók gyanútlanságával a fogyatékkal élők világát, mint munkaképességekkel, munkahelyekkel és munkabérrel bőven megáldott emberek közösségét. Sajnos az általa teljesen jogosan és okkal feltárt kormányzati, jogalkotási - tőle idézem -  "butaságok" következményei sajnos a honi fogyatékos társadalomnak korántsem az egészét sújtja. Mivel a többség nem tud munkát vállalni. Mert nem tudott tanulni, mert hátrányos térségben és társadalmi csoportban cseperedett és mert egészségkárosodása ezt nem teszi lehetővé. Megint nem hangzottak el statisztikai adatok ennek megvilágítására. Aztán meg az I. és II. rokkantsági csoportba soroltak munkalehetőségét emlegetmi...szóval az I. csoportosok, mint azt H. L. is jól tudja, az egészségügyi otthonokban élő és meghaló, ágyhoz kötött, testükben számos súlyos elváltozás örökségét éltetlő drága barátaink. Akikre gondolva nem leszünk öngyilkosok mi, akiknek osztályrészül juthatott az a szerencse, hogy magunk töröljük ki a fenekünket, rádiót hallgathatunk és daját kezűleg kikapcsolhatjuk ha ubjuk és szerető családunkban van akit átölelhessünk és értsök azt ami ilyenkor a lelkünkben végbemegy. Nekik ez nem adatott meg. És Petire gondolok a  Vajda 4. ÉNO-ban, aki azt mondta, amikor megtudta, hogy elmegyek tőlük, hogy "Nem kell elmenned Zolibácsi, elduglak a szekrénybe". Ez húsz éve volt, a Napejt közben bezárták és kiadták kocsmának, Gondozó Kertje lett a neve. A k...a é...s a.....t aki ezt kitalálta!

Én II. csoportba tartozom és sajnos nem a vakok intézetében nevelkedtem, mert akkor most néhány sakmám lenne és az egyetemet sem kellett volna félbehagynom még gyengénlátó koromban, hogy most vakon munka nélkül dekkoljak. Szóval biztosan van egy réteg akinek most befáj a rokkant-bérplafon, a járulék. A többségnek viszont nem ezek a fő problémái, viszont ezekről Hegedűs elnök korrektül beszélt, nincs mit szemére hányni.

 

Pár órával korábban a HírTv-ben rlportfilm ment ugyaneme témában. Csak egyetlen momentumot ragadnék ki egy megváltozott munkaképességű hölgy elmondásából: nem tudni honnan vette a szabolcsban rokkantosított egész falut, a riporternek ezt illett volna forrásoltatnia.  Szám szerint, hely szerint. Akkor most az orvosszakértő akkor is grállovag ha megadja a rokkantságot, akkor is ha nem, a rokkant meg így-is úgy is bűnös, csak lényeg, hogy egy súlyosabb állapotú vagy egy teljesen ép köpködjön rá?!

Hogy van az drága sorstársaim, hogy az én orvosszakértőm is okézta a háziorvosom, szakorvosi leletekre hivatkozó kázusát, hogy ugye a pasi vak mint a sötét éjszaka, aztán a legvégén az ügyintéző nagyon nem orvos mégsem véglegesített? Mindez a rokkantsági bűnözésnek kikiáltott BAZ megyei Nyugbiztiben. 

 

Szerintem pedig mindenfajta kormányzati reformot elfogadott volna az a másfél millió ember aki ma hazánkban a fogyatékosság, megváltozott munkaképesség, rokkantság alanyi, hozzátartozói, segítői érintettje. De nem ilyen fasisztoid, embertelen, lekezelő, méltóságot sértő stílusban és formában mint tette és teszi az Orbán-rezsim

Szerző: Nagy Zltán (törölt)  2012.01.31. 21:44 Szólj hozzá!

Címkék: média politika kormány fogyatékosság rokkantság

A bejegyzés trackback címe:

https://rokkantholokauszt.blog.hu/api/trackback/id/tr614037292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása